Pettämisen merkkejä ja mitä tehdä seuraavaksi

Kuvittele käveleväsi katua pitkin ja yhtäkkiä näkeväsi kumppanisi tai ystäväsi. Pitelemässä jonkun toisen kättä ja vaihtamassa tämän tuntemattoman henkilön kanssa kiihkeitä suudelmia. Järkyttyisitkö? Aivan varmasti. Mutta mitä tämän jälkeen voi tehdä? Meillä on ovela ja kätevä ratkaisu: lähetä anonyymi tekstiviesti paljastaaksesi petturi. Haluaisit nimittäin varmaan itsekin tietää, jos kumppanisi olisi uskoton.

8 selvää merkkiä siitä, että kumppanisi pettää sinua

Yleisiä pettämisen merkkejä

Puhutaanpa aluksi petetyksi tulleesta. Sinusta siis. Vain se, että saat anonyymin tekstiviestin, jossa väitetään kumppanisin pettävän ei tarkoita, että se olisi totta. Eli ennen erinäisten johtopäätösten tekemistä kannattaa tehdä itse hieman salapoliisityötä. Muistele viimeisiä viikkoja tai kuukausia. Onko kumppanisi käytös muuttunut?

Myöhään työskentelyn ja yhden tuttavan nimen liian usein mainitsemisen lisäksi olemme listanneet alle muutaman muun tyypillisen merkin pettämisestä.

1. Enemmän huomiota ulkonäölle

Pettävät ihmiset kiinnittävät ulkonäköönsä usein enemmän huomiota. Vaikka onkin mukavaa ajatella että uudet vaatteet, lisämeikki ja kauneushoitola- tai kuntosalivisiitit olisivatkin vain sinua varten, on toisena mahdollisuutena se, että kumppanisi yrittää tehdä vaikutuksen salarakkaaseensa pienellä muodonmuutoksella.

Yksi ensimmäisistä pettämisen merkeistä onkin se, että kumppani alkaa yhtäkkiä pukeutua paremmin ja kiinnittää enemmän huomiota ulkonäköönsä. Uusi parta- tai hajuvesi toimii toisena varoitusmerkkinä. Muista siis nuuhkaista puolisosi kaulaa ja varaudu pahimpaan mikäli tavallisesti ei-huoliteltu kumppanisi alkaa muistuttaa kauneuskuningatarta tai Adonista. Ja muista: mikäli epäilyksesi herää, on todennäköisesti jotain, mitä tulee tutkia.

2. Muutoksia puhelimen käyttöön

Pettäjän käytös puhelimen suhteen on yleensä normaalista poikkeavaa. He saattavat usein alkaa varjelemaan puhelintaan erittäin tarkkaan ja jopa piilottamaan sitä tyynyn alle nukkumaan mennessään. Joskus he saattavat vaihtaa salasanoja tai pitää puhelinta jatkuvasti äänettömällä. He saattavat myös siirtyä toiseen huoneeseen joka kerta puhelimen soidessa. Ja vaikka usein ihmisten puhelimista löytyy läjäpäin vanhoja tekstiviestejä, pitävät pettäjät viestihistoriansa tyhjääkin tyhjempänä.

Syy tähän? Todennäköisesti he kommunikoivat salarakkaalleen puhelimitse, eivätkä halua kumppanin tietävän asiasta. Jokainen puhelu tai tekstiviesti voi tulla rakastajalta, josta he eivät tietystikään halua puolisonsa saavan tietää.

Kiinnitä siis huomiota siihen, kuinka tarkkaan kumppanisi puhelintaan vartioi. Erityisesti pettämisestä kertovan anonyymin tekstiviestin saamisen jälkeen on ehdottomasti aika alkaa kuunnella tarkoin jokaista kertaa, kun kumppanisi vie puhelimen toiseen huoneeseen. Tai mikä vielä parempaa, tartu jokaiseen vartioimattomaan hetkeen, nappaa puhelin ja etsi siitä mahdollisia todisteitä syrjähypystä. Jos kaikki varoitusmerkit ovat kohdillaan, jotain outoa on todennäköisesti meneillään. Luota vastoihisi.

Merkkejä siitä, että vaimosi pettää sinua

Vaikka pettämistä ajatellaankin usein miesten toimintana, totuus on se, että naiset kirivät miehiä syrjähyppytilastoissa kovaa vauhtia. Oletko saanut anonyymin tekstiviestin, jossa joku varoittaa sinua siitä, että tyttöystäväsi tai vaimosi on uskoton? Yritä muistella tilanteita, joissa kumppanisi käytös vaikutta epäilyttävältä. Tässä on muutama varoitusmerkki siitä, että nainen pettää.

1. Vähemmän jakamista

Pettävät naiset sulkeutuvat parisuhteessa. He jakavat elämästään yhä vähemmän ja pitävät usein mykkäkoulua. Tämä on outoa miehestä, joka on tottunut siihen, että tyttöystävä tai vaimo kertoo ja jakaa mielellään paljon. Asioiden jakaminen on osoite läheisyydestä, eli jos kumppanisi ei halua enää jakaa asioita, voi se olla merkki kuilusta teidän kahden välillä. Erityisesti silloin, kun kumppanisi haaveilee päivät pitkät ja kertoo vain epämääräisesti siitä, missä on ollut ja mitä tehnyt päivän, illan tai yön aikana.

2. Olet ystävä, et rakastaja

Kun vaimosi tai tyttöystäväsi on kanssasi vähemmän flirttaileva, intiimi ja läheinen, on tämä ehdoton merkki siitä, että jotain on vialla. Ehkä hänellä on henkisesti vaikeaa, mutta häntä saattavat myös vaivata tunteet rakastajaa kohtaan. Tämä saa hänet työntämään sinut pois ja kohtelemaan sinua kuin ystävää. Kiinnitä myös huomiota hellittelynimiin. Kutsutteko aina toisianne kullaksi tai muruksi tai jollain muulla mahdollisella hellittelynimellä? Onko kumppanisi yhtäkkiä lopettanut tämän ja ärsyyntyy, kun itse jatkat? Tämä on valtava varoitusmerkki.

3. Muutoksia nettikäyttäytymisessä

Täysin putipuhdas sometili ei ole koskaan hyvä merkki. Varoituskellojen tulisi soida siinä vaiheessa, kun vaimosi tai tyttöystäväsi on poistanut kaikki yhteiskuvanne sometililtään ja vaihtanut ne upeisiin kuviin itsestään yksin. Onko hän vaihtanut parisuhdestatuksensa sinkuksi? Hienovaraisuus ei ole siis hänen lajinsa!

Merkkejä siitä, että miehesi pettää sinua

Uskottomuus huolestuttaa useita naisia, mutta voi olla vaikeaa sanoa, onko epäily aiheeton vai onko kumppanilla todella pahat mielessä. Kaikista varovaisinkin mies jättää kuitenkin jälkiä uskottomuudestaan. Emmekä puhu vain selvistä merkeistä, esimerkiksi huulipunatahroista paidankauluksessa tai halvan hajuveden tuoksusta. Olemme listanneet muutamia selviä varoitusmerkkiä alle.

1. Tunnekylmyys

Jos kumppanisi asenne sinua kohtaan muuttuu, voi se olla merkki syrjähypystä. Hän voi esimerkiksi olla aiempaa itsekeskeisempi ja vähemmän kiinnostunut sinusta ja elämästäsi. Hänen häviävä kiinnostuksensa sinua ja parisuhdettanne kohtaan voi näyttäytyä myös vihanpuuskina tai ärsyyntyneinä reaktioina kaikkeen, mitä teet tai sanot.

2. Sosiaalisten tilanteiden välttely

Pettävät miehet vetäytyvät usein perheistään. He eivät etäänny vain emotionaalisesti, vaan viettävät myös fyysisesti vähemmän aikaa kotona. He välttelevät perheen yhteistä aikaa, ovat töissä myöhään tai sanovat kaipaavansa enemmän aikaa itselleen tai haluavansa olla ystävien kanssa. Todellisuudessa he viettävät aikaa rakastajansa kanssa: tämä voi tapahtua kasvokkain, puhelimitse vai netissä.

3. Vähemmän kosketuksia

Jos miehesi tai poikaystäväsi pettää, hänen hellyydenosoituksiensa määrässä voi usein huomata eron. Hän ei esimerkiksi suutele hyvästeiksi kotoa lähtiessään, kosketa yhtä paljon kuin ennen tai ole kiinnostunut enää seksistäkään. Nämä muutokset voivat toki johtua myös henkilökohtaisista ongelmista tai työstressistä, mutta jos tälle välinpitämättömälle käytökselle ei ole minkäänlaista selitystä...on aika ottaa saatu anonyymi tekstiviesti vakavasti.

Kuinka kertoa anonyymisti jollekulle, että hänen kumppaninsa pettää

Olemme nyt kertoneet, mitä kannattaa pitää silmällä kumppanin petollisuuteen liittyen. Mutta mitä tehdä, jos petettävällä ei ole harmainta aavistustakaan pettämisestä, jonka sinä olet onnistunut todistamaan?

Kertoako vaiko ei?

Voitaisiin sanoa, että elä ja anna toisten elää. Ja että älä työnnä nokkaasi toisten asioihin. Mutta entä jos roolit olisivat toisin päin? Ja nimenomaan oma kumppanisi pussailisi jotakuta toista ja tuntemasi henkilö todistaa asiaa? Nimenomaan, haluaisit heidän kertovan pikimmiten!

Voi olla hankalaa olla huonojen uutisten tuoja, joten kannattaa pohtia vaihtoehtoisia tapoja kertoa pettämisestä petettävälle henkilöllisyyttään paljastamatta. Mutta miten? Anonyymilla tekstiviestillä tietysti.

Lähetä anonyymi tekstiviesti

Paljasta pettäjä anonyymilla tekstiviestillä!

Pettäjän paljastaminen anonyymisti on helppoa anonyymin tekstiviestipalvelumme avulla. Siirry vain sivuillemme, kirjoita viestisi, valitse väärennetty nimi lähettäjien listalta ja lähetä viesti. Henkilöllisyytesi säilyy salassa, eli kukaan ei voi jäljittää viestiä sinuun. Viestisi lähetetään välittömästi, ellet halua itse valita lähetysajankohtaa.

Etkö keksi, mitä kirjoittaa? Kannattaa aina kertoa tiedot, joiden avulla uskollinen osapuoli voi vahvistaa kumppaninsa pettämisen. Satutko tietämään ystäväsi kumppanin salarakkaan nimen? Lisää se viestiisi.

For example:

'Olen pahoillani tästä, mutta kumppanisi pettää sinua (nimi) kanssa'
'Miehesi pettää sinua. Etsi hänen puhelimestaan viestejä Olivialta.'
'Näin juuri vaimosi suutelemassa toista miestä töistä lähtiessään. He vaikuttaisivat työskentelevän samassa paikassa.'

Toimi vastuullisesti

Pettäjää paljastaessa kannattaa aina pohtia tilanne huolella ennen toimeen tarttumista. On nimittäin muutama huomioitava asia. Onko petettävä esimerkiksi hyvä ystäväsi? Oletko aivan varma että tiedät kaiken, mitä suhteessa on meneillään? Jos näin on, mielestämme sinulla on velvollisuus kertoa uskottomuudesta ystävällesi.

Mutta entä jos et tunne petettävää melkein lainkaan? Pettäjällä voi olla pettämiseen useita henkilökohtaisia ja monimutkaisia syitä, etkä välttämättä tiedä niistä mitään. Uskottomuudesta kertomisesta voi joissain tapauksessa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Tämän takia on tärkeää, että todella tunnet tilanteen henkilöt ja olosuhteet. Muutoin kannattaa olla sotkeutumatta asiaan. Vaikka tarkoittaisit vain hyvää, saatat satuttaa jotakuta.

Haluatko tietää lisää pettäjän paljastamisesta anonyymisti? Lue tämä artikkeli petettävälle kumppanille kertomisesta!

Lähetä tekstiviesti
Lue lisää tekstiviesteistä