Piilota soittajatunnuksesi: Miksi ja kuinka tämä toimii

Haluatko piilottaa puhelinnumerosi välttääksesi takaisinsoitot, tai haluatko estää puhelun saajaa tietämästä, että juuri sinä soitat? Puhelinnumeron piilottamiseen on useita syitä. Olemme koonneet yhteen joitain tapoja siinä onnistumiseen!

Piilota soittajatunnuksesi: 3 helppoa tapaa

Mitä soittajatunnuksen piilottaminen tekee?

Tavallisesti puhelua soittaessa näkyy puhelinnumerosi soiton vastaanottajan puhelimessa. Nykyään kaikilla on soittajatunnukset, mutta tietyissä tilanteissa puhelinnumeron haluaa piilottaa puheluja soittaessa. Puhelinnumeron piilottaminen on onneksi helppoa.

Soittajatunnuksen piilottaessasi estät puhelun vastaanottajaa tietämästä, että juuri sinä soitat hänelle. Vastaanottajan näytöllä näkyy numerosi sijasta vain teksti 'tuntematon', 'yksityinen numero', 'tuntematon numero' tai jotain vastaavaa.

Voit piilottaa soittajatunnuksesi pysyvästi tai vain yhden puhelun ajaksi. Jälkimmäisessä tapauksessa seuraavassa puhelussa soittajatunnuksesi näkyy taas normaalisti.

Muista, ettet voi piilottaa soittajatunnustasi soittaessasi tiettyihin numeroihin, esimerkiksi hätänumeroon. Hätäkeskuksen työntekijät näkevät numerosi aina, jotta he voivat soittaa takaisin jos yhteys on huono tai paniikissa suljet puhelun.

Soittajatunnuksen piilotuskoodit

Jos sinun täytyy nopeasti saada puhelinnumerosi piilotettua, voit helposti käyttää siihen koodia tai etuliitettä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa syötetään koodi *67 ennen puhelinnumeron syöttämistä. Koodi riippuu maasta tai alueesta.

Codes by country for mobile phones / Koodit matkapuhelimille maittain

MaaKoodi
Australia#31#
Itävalta#31# tai *31#
Belgia#31#
Brasilia#31# tai *31#
Bulgaria#31#
Kanada#31# tai *67
Tšekin tasavalta#31# tai *31#
Tanska#31#
Suomi#31# tai *31#
Ranska#31#
Kreikka#31# tai *31#
Greece#31#
Hong Kong133
Unkari#31# tai *31#
Irlanti141
Italia#31#
Japani184
Meksiko*67
Alankomaat#31# tai *31*
Uusi-Seelanti*67 (Vodafone)
0197 (Telecom tai Spark)
Norja#31# tai *31#
Puola#31# tai *31#
Portugali#31# tai *31#
Romania#31# tai *31#
Etelä-Korea*23 tai *23#
Espanja#31#
Ruotsi#31#
Sveitsi#31#
Ukraina#31# tai *31#
Yhdistynyt kuningaskunnat141
Yhdysvallat*67 (kaikki muut operaattorit paitsi AT&T)
#31# (AT&T)
Muut maatKäytä koodia #31#

Ohjeet vaiheittain

Koodin tai etuliitteen käyttö on kaikista helpointa, ja se on lisäksi täysin ilmaista. Sen tekeminen on helppoa:

 • Syötä aluksi koodi, esimerkiksi *67
 • Syötä tämän jälkeen numero, johon haluat soittaa
 • Soita numeroon tavalliseen tapaan

Jos esimerkiksi soittaisit Yhdysvalloissa numeroon 444-333-2222, syötät numeroksi *674443332222 piilottaaksesi numerosi. Jos tämä ei toimi, kokeile syöttää koodi #31# tai*31#. Numerosi pitäisi näkyä 'yksityisenä' tai 'tuntemattomana'.

Kannattaa aluksi tehdä testipuhelu ja varmistaa, että olet suorittanut vaiheet oikein. Tämä tapa on väliaikainen, mikä tarkoittaa että vaiheet täytyy käydä läpi jokaiselle yksittäiselle puhelulle. Tämä on vaivalloista jos haluaa piilottaa soittajatunnuksen useammin.

Kuinka piilottaa soittajatunnus iPhonella?

Useimmilla puhelimilla, esimerkiksi iPhonella, voi soittajatunnuksen piilottaa myös pysyvämmin. Soittajatunnuksen piilottamiseen iPhonella on useita tapoja. Voit piilottaa soittajatunnuksesi yksittäisen puhelun ajaksi operaattoristasi riippuen, tai voit vaihtaa puhelimesi asetuksia ja näin piilottaa puhelinnumerosi pysyvästi.

Haluatko soittaa anonyymin puhelun? Tee näin:

 • Avaa 'Asetukset'
 • Paina kohtaa 'Puhelin'
 • Paina kohtaa 'Näytä soittajan tunnus'
 • Kytke pois päältä

Soittajatunnuksesi pysyy piilotettuna niin kauan, kun et koske nappiin uudestaan. Muista: jotkin puhelimet torjuvat puhelut piilotetuista numeroista, joten varmista että tiedät, kuinka toiminto otetaan pois päältä ja kuinka voit taas paljastaa numerosi!

Haluatko piilottaa soittajatunnuksesi määrittelemättömäksi ajaksi? Ota yhteys palveluntarjoajaasi ja kysy pysyvästä soittajatunnuksen piilottamisesta. Älä unohda selvittää lisäkustannuksia: tunnuksen piilottaminen pysyvästi ei välttämättä ole kannattavaa jos se maksaa maltaita.

Kuinka piilottaa soittajatunnus Androidilla?

Useimmissa Android-puhelimissa on mahdollista piilottaa soittajatunnus puheluiden vastaanottajilta. Tähän on kuitenkin erilaisia tapoja, osittain sen takia että tietyt operaattorit estävät toiminnot, joilla soittajatunnuksen voi piilottaa. Olemme koonneet alle mahdolliset tavat.

Vaihtoehto 1:

 • Avaa puhelinsovellus
 • Avaa valikko ja siirry 'Asetuksiin'
 • Paina kohtaa 'Puhelut'
 • Paina kohtaa 'Lisäasetukset'
 • Paina kohtaa 'Soittajan tunnus'
 • Valitse 'Piilota numero'

Vaihtoehto 2:

 • Avaa puhelinsovellus
 • Paina kohtaa 'Lisää' tai kolmea pistettä
 • Paina kohtaa 'Asetukset'
 • Selaa alas ja paina kohtaa 'Lisää asetuksia'
 • Napauta kohtaa 'Näytä oma tunnus'
 • Paina 'Piilota numero'

Kuinka piilottaa soittajatunnus Google Voicella?

Yksi tapa on myös piilottaa Google Voice -numero, jolloin ne joille soitat eivät näe numeroa:

 • Avaa Voice-sovellus
 • Paina kohtaa 'Asetusvalikko' ylhäältä vasemmalta
 • Kytke puheluista 'Tuntematon soittajatunnus' päälle

Kun sinulla ei ole enää tarvetta soittaa anonyymisti, voit helposti kytkeä tuntemattoman soittajatunnuksen pois päältä seuraamalla päinvastaisia ohjeita. Muista, että soittajatunnuksen piilottaminen yhdellä laitteella piilottaa sen kaikilta laitteilta, joihin Voice-tili on yhdistetty.

Haluatko piilottaa soittajatunnuksesi yksittäistä puhelua varten? Voit kokeilla *67-koodia myös Google Voicella. Seuraa näitä ohjeita:

 • Avaa Voice
 • Avaa Puhelut-välilehti
 • Ennen kuin syötät numeron kuten tavallisesti tekisit, syötä soittajatunnuksen piilottava etuliite.
 • Syötä puhelinnumero etuliitteen kirjoittamisen jälkeen

Puhelun vastaanottaja ei näe, että juuri sinä soitat hänelle.

Kuinka piilottaa soittajatunnus kertakäyttönumerosovelluksen avulla?

Kaikki yllä mainitut toimet ovat helppoja suorittaa, ja ne ovat omiaan nopeille anonyymeille puheluille. Jos kuitenkin haluat piilottaa soittajatunnuksesi pidemäksi aikaa, on tähän parempia ratkaisuja. Esimerkiksi kertakäyttöinen puhelinnumero, jonka avulla voit myös piilottaa oman puhelinnumerosi myös viestejä tai kuvia lähettäessä.

Burnerin kaltaista sovellusta käyttäessä voit helposti saada toisen puhelinnumeron, joka lähettää kaikki saapuvat puhelut ja tekstiviestit suoraan omaan puhelimeesi.

Tämän tavan hyödyt? Henkilökohtainen puhelinnumerosi säilyy yksityisenä, eikä kukaan sinuun yhteyttä ottava tiedä, että yrität piilottaa puhelinnumerosi. Näin voit suojella yksityisyyttäsi kenenkään huomaamatta, sillä heidän näytöllään lukee vain 'yksityinen numero' tai 'tuntematon soittaja'.

Tapa on varsin järkevä. Esimerkiksi työasioissa voi haluta säilyttää tasapainon vapaa-ajan ja saapuvien työpuheluiden välillä. Tai juuri Tinderissä tai muussa deittisovelluksessa tavatun mahdollisen kumppanin ei välttämättä halua tietävän oikeaa puhelinnumeroa.

Yksi asia on selvää: Burner-sovellus turvaa aina selustasi ja takaa anonymiteetin, kun annat puhelinnumerosi jollekin!

Lähetä tekstiviesti
Lue lisää tekstiviesteistä