Kuinka lähettää tekstiviesti Gmaililla

Oletko koskaan halunnut lähettää viestin tietokoneelta puhelimeen? Varmasti olet! Gmaililla voi lähettää sähköposteja tekstiviesteinä usealla eri tavalla. Listasimme tähän artikkeliin niistä kolme parasta.

Kolme helppoa tapaa lähettää tekstiviesti Gmaililla

Kuinka lähettää tekstiviesti Gmaililla?

Joskus saattaa huomata joutuneensa tilanteeseen, jossa puhelin ei ole heti käsien ulottuvilla. Se saattaa olla latauksessa tai ehkäpä unohdit sen ystäväsi luo, ja juuri sillä hetkellä iskee tarve lähettää tekstiviesti.

Gmaililla oli ennen vallan yksinkertainen tapa lähettää tekstiviestejä Gmail-tililtä. Valitettavasti nämä ajat ovat jo takanapäin, mutta tämä ei tarkoita, että tekstiviestilimboon olisi pakko jäädä jumiin.

1. Mobiilipalveluntarjoajan tekstiviestiyhdyskäytävä

Jotkut matkapuhelinoperaattorit käyttävät viestiyhdyskäytäviä sähköpostien ja tekstiviestien välillä. Näin voit lähettää tekstiviestin puhelimeen sähköpostilla, mutta tässä on muutama haittapuoli.

Viestin lähettääksesi tulee sinulla olla tiedossa sekä vastaanottajan puhelinnumero että hänen käyttämänsä puhelinoperaattori. Tämä voi olla hankalaa, sillä todennäköisesti et tiedä kaikkia ystäviesi käyttämiä operaattoreita. Kerromme lisää operaattoreiden jäljittämisestä alempana.

Tekstiviestin lähettäminen on vallan yksinkertaista. Seuraa näitä ohjeita:

 • Kirjaudu Gmailiin
 • Paina 'Kirjoita' luodaksesi uuden viestin
 • Syötä puhelinnumero vastaanottajakenttään
 • Syötä tämän jälkeen viestiyhdyskäytävän koodi, eli puhelinoperaattorin verkkotunnus. Esimerkiksi: 123456…@palvelu.com
 • Kirjoita viestisi
 • Viesti lähetetään heti 'Lähetä'-painikkeen painamisen jälkeen syöttämääsi puhelinnumeroon. Helppoa, eikö vain?

Tähän liittyy vain yksi ongelma: ystäväsi käyttämän puhelinoperaattorin selvittäminen. Ei tarvetta huoleen. Siirry vain TextMagic-palveluun ja syötä ystäväsi puhelinnumero. Näet puhelinoperaattorin välittömästi. Tästä palvelusta täytyy tosin maksaa.

Muita haittapuolia? Gmail-tekstiviestin merkkiraja on 140, eikä niissä voi käyttää emojeja tai kuvia eikä viestiä voi muotoilla. Jos haluat lähettää jotain muuta kuin vain tylsän tekstiviestin, tulee sinun käyttää multimediaviestiyhdyskäytävää, jonka avulla voit lähettää myös kuvia, ääntä ja videoita. Valitettavasti kaikki matkapuhelinoperaattorit eivät käytä näitä yhdyskäytäviä.

Mikä on tekstiviestiyhdyskäytävä?

Vaikka ylhäällä avattu tapa lähettää viestejä vaikuttaakin suhteellisen yksinkertaiselta, voimme uskoa sanan 'tekstiviestiyhdyskäytävä' aiheuttavan hämmennystä. Tekstiviestiyhdyskäytävän kautta tietokone voi lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä tietoliikenneverkkojen välisen tekstiviestien välityksen ansiosta.

Yhdyskäytävä muuntaa viestin niin, että se on yhteensopiva vastaanottavan kohteen kanssa. Useimmissa tapauksissa tämä tarkoittaa, että teksti reititetään matkapuhelimeen matkapuhelinoperaattorin kautta. Anonyymien Tekstien tekstiviestiyhdyskäytävän kautta voi lähettää tekstiviestejä ympäri maailmaa.

2. Kolmansien osapuolten palvelut

Jos haluat lähettää tekstiviestin Gmaililla, mutta matkapuhelinoperaattorillasi ei ole tekstiviesti- tai multimediaviestiyhdyskäytävää, voit aina kääntyä kolmansien osapuolten palveluiden puoleen.

Yksi näistä tekstiviestien lähetyspalveluista on TextMagic. Palvelu ei ainoastaan auta sinua lähettämään tekstiviestejä sähköpostin kautta, vaan sen avulla voit myös keskustella verkossa ja lisätä tekstiviestit omaan työnkulkuusi. Lisäksi se toimii myös muita sähköpostipalveluntarjoajia, esimerkiksi Yahoota, käytettäessä.

Rekisteröityäsi ja luotuasi TextMagic-tilin voit siirtyä vasemmasta valikosta kohtaan 'Services' ja valita sivun 'Email to SMS'. Paina tämän jälkeen kohtaa 'Add Allowed Email' ja syötä Gmail-osoitteesi. Voit nyt lähettää tekstiviestejä Gmail-tililtäsi, mikä on myös vallan helppo prosessi

 • Avaa Gmail ja paina kohtaa 'Kirjoita'
 • Syötä vastaanottajakenttään vastaanottajan puhelinnumero ja lisää sen perään tekstiviestiyhdyskäytäväkoodi textmagic.com. Esimerkiksi: 123456…@textmagic.com
 • Kirjoita viesti ja paina 'Lähetä'
 • Valmista tuli! Kaikki vastaukset viestiisi välitetään tästä eteenpäin Gmail-tilillesi!

Onko tässä varjopuolia? Kyllä, tarvitset TextMagic-tilin, joka ei ole ilmainen. Ja jos haluat lähettää joukkoviestejä, voi se tulla TextMagicia käyttäessä kalliiksi. Toisaalta saapuvat viestit ovat ilmaisia.

3. Chrome-laajennus

Etkö halua käyttää rahaa lähettääksesi tekstiviestejä Gmaililla? Valitse ilmainen laajennus Chromeen. Chrome Web Storesta löytyy parikin hyvää vaihtoehtoa. Mikäli toiminnolle on tarvetta vain harvoin, ei tämä maksa mitään.

Myös laajennuksen asentaminen on todella helppoa:

 • Asenna laajennus Chrome Web Storessa
 • Avaa Gmail ja salli laajennukselle pääsy tilillesi
 • Kirjoita viesti
 • Paina puhelimen kuvaketta ja valitse 'Add phone numbers'
 • Kirjoita puhelinnumero tai valitse se Googlen yhteystiedoista
 • Lähetä viesti

Löysimmekö rajoituksia? Valitettavasti kyllä, sähköposteja voi lähettää tekstiviesteinä vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimiviin puhelinnumeroihin. Myös ilmaisten tekstiviestien määrä on rajattu. Jos ylität tämän rajan, tulee sinun ostaa suhteellisen kallis Premium Plan.

Voinko lähettää anonyymin tekstiviestin Gmaililla?

Nyt kun olemme kertoneet useista eri tavoista lähettää tekstiviestejä Gmaililla, on aika harkitavaihtoehtoisia anonyymeja sähköposteja. On nimittäin useita tilanteita, joissa voi mahdollisesti haluta viestinsä pysyvän täysin jäljittämättöminä.

Haluatko jekuttaa jotakuta? Täi lähettää henkilökohtaisia ja arkaluontoisia tietoja sisältävän viestin? Näissä tilanteissa kannattaa tukeutua palveluumme.

Siirry vain verkkosivuillemme, kirjoita viestisi ja valitse haluamasi lähettäjän nimi puhelinnumeroiden listalta. Voit lähettää vietin välittömästi tai valita myöhäisemmän ajankohdan. Viestisi lähetetään joka tapauksessa turvallisesti ja täysin anonyymisti.

Sinun ei tarvitse huolehtia riittävästä tilasta viestin luomiseen. 1224 merkin rajoitus takaa, että sinulla on runsaasti tilaa viestin kirjoittamiselle, ja samaan aikaan pysyt täysin piilossa. Haluatko käyttää emojeja? Onnistuu, palvelumme tukee myös niitä!

Lähetä tekstiviesti
Lue lisää tekstiviesteistä