Kuinka salata puhelinnumero Androidilla ja iPhonella

Haluatko salata numerosi puhelua soittaessasi? Lue helpot ohjeemme Androidille ja iPhonelle ja lue kaikki koodeista *67 ja #31#!

Kuinka salata puhelinnumero Androidilla ja iPhonella

Sinun ei tarvitse paljastaa puhelinnumeroasi kaikille, joille soitat. Voit päättää itse, kuka numerosi näkee. Meillä on antaa sinulle kaikki tarvittavat vinkit ja vihjeet tähän riippumatta siitä, yritätkö saada yhteyden johonkuhun anonyymisti vai haluatko päästä eroon ei-toivotuista soitoista yhtiöiltä tai ahdistelijoilta.

Kuinka salata numero puheluita soittaessa

Puhelua soittaessa voi olla monia syitä numeron piilottamiselle. Ehkä haluat yllättää jonkun tai yrität saada yhteyden yritykseen, johon et halua olla yhteydessä sen jälkeen kun olet heille puhunut. Numeroa piilottaessa välttää mahdollisten tulevien puheluiden saamisen.

Toinen mahdollinen syy voi olla se, että sinut on estetty. Emme kannusta ihmisten ahdisteluun, mutta voit turvautua numeron piilottamiseen jotta saat yhteyden henkilöön, jonka kanssa yrität puhua.

Suurimmassa osaa puhelimista on nykypäivänä asetuksissa soittajan numeronäytön esto. Tällä toiminnolla voit piilottaa oman numerosi tai tehdä sen näkyväksi, jotta voit halutessasi soittaa puheluita anonyymisti. Tähän vaihtoehtoon tarttuessasi numerosi näkyy 'Yksityisenä numerona' tai 'Tuntemattomana numerona' puhelun vastaanottajalle. Näin sillä, jolle soitat, ei ole harmainta aavistusta siitä, kuka häntä tavoittelee.

Mutta on myös lisää tapoja piilottaa puhelinnumero, esimerkiksi vanhat kunnon koodit *67 ja #31#. Lue alta kuinka voit piilottaa numerosi Androidilla tai iPhonella, ja kuinka estokoodeja käytetään!

Kuinka piilottaa numero iPhonella?

Jos sinulla on iPhone, voit automaattisesti piilottaa numerosi vaihtamalla yhden pienen asetuksen.

Seuraa näitä ohjeita piilottaaksesi numerosi iPhonella:

 1. Mene Asetuksiin
 2. Paina kohtaa "Puhelin"
 3. Paina kohtaa "Näytä soittajan tunnus"
 4. Piilota numerosi vaihtokytkimellä

Niin yksinkertaista se on. Tästä lähtien numerosi piilotetaan jokaisessa puhelussasi. Etkö halua enää soitella anonyymisti? Aseta numerosi jälleen näkyväksi vaihtokytkimellä.

Kuinka piilottaa numero Androidilla?

Numeron piilottaminen Androidilla on hieman pidempi prosessi, mutta silti suhteellisen yksinkertaista.

Seuraa näitä ohjeita piilottaaksesi numerosi Androidilla:

 1. Avaa puhelinsovellus
 2. Avaa valikko
 3. Valitse "Asetukset"
 4. Valitse "Puheluasetukset"
 5. Click on Additional settings / Paina kohtaa "Lisäasetukset"
 6. Paina kohtaa "Soittajan tunnus"
 7. Valitse 'Piilota numero'

Näin numerosi on täysin piilotettu aina puhelua soittaessasi. Valitse 'Näytä numero' jos haluat sammuttaa piilotustoiminnon.

Toimiiko *67 edelleen?

Jos haluat soittaa yhden puhelun anonyymisti, ei ole järkeä sukeltaa asetusten syövereihin numeroa piilottaakseen. Koodin *67 lisääminen puhelinnumeron eteen toimii aivan yhtä hyvin. Tämä kikka on ollut olemassa jo hetken ja toimii joka kerta kuin unelma.

Nämä ohjeet ovat erittäin varmat ja selkeät:

 1. Avaa puhelimesi puhelinsovellus
 2. Kirjoita *67 ja syötä sen jälkeen numero tavallisesti
 3. Soita puhelu

Numerosi näkyy yksityisenä puhelun vastaanottajalle. Koodin käyttö on täysin ilmaista. Se voi kuitenkin olla aikaavievää, sillä koodi täytyy syöttää joka kerta anonyymia puhelua soittaessa. Tämän takia se on omiaan yksittäisille anonyymeille puheluille.

Useimmissa maissa toimivat koodit *67, #31#, ja *31*. Näitä voi kokeilla aluksi, mutta monissa maissa käytetään eri koodeja. Jos haluat tällä jipolla piilottaa numerosi vastaanottajan näkyviltä, tulee sinun etsiä koodi, joka toimii juuri sinun maassasi.

Olemme onneksi listanneet alle suurimman osan maista ja niissä toimivat koodit numeron piilottamiseen.

MaaKoodi
Australia#31#
Itävalta#31# tai *31#
Belgia#31#
Brasilia#31# tai *31#
Bulgaria#31#
Kanada#31# tai *67
Tšekin tasavalta#31# tai *31#
Tanska#31#
Suomi#31# tai *31#
Ranska#31#
Saksa#31# tai *31#
Kreikka#31#
Hong Kong133
Unkari#31# tai *31#
Irlanti141
Italia#31#
Japani184
Meksiko*67
Alankomaat#31# tai *31*
Uusi-Seelanti*67 (Vodafone)
0197 (Telecom tai Spark)
Norja#31# tai *31#
Puola#31# tai *31#
Portugali#31# tai *31#
Romania#31# tai *31#
Etelä-Korea*23 tai *23#
Espanja#31#
Ruotsi#31#
Sveitsi#31#
Ukraina#31# tai *31#
Yhdistynyt kuningaskunta141
Yhdysvallat*67 (kaikki muut operaattorit paitsi AT&T)
#31# (AT&T)
Muut maatKäytä koodia #31#

Voiko *67-puhelua jäljittää?

Numeron piilottaminen ei tarkoita, että puheluasi ei voida yhdistää sinuun. Puhelinyhtiö ja viranomaiset voivat aina jäljittää puhelinnumerosi. Numerosi siis piilotetaan vain puhelun vastaanottajalta.

Tämä on tietysti hyvä asia. Muita ihmisiä väijyvät, ahdistelevat tai vahingoittavat henkilöt eivät muuten koskaan jäisi kiinni tai saisi tuomiota lain rikkomisesta.

Ratkaisu 1: Käytä koodia *69 soittaaksesi takaisin

Jos puhelimeesi tulvii huijaus- ja roskapuheluita, haluat todennäköisesti selvittää näiden ahdistelijoiden henkilöllisyydet. On nimittäin hyvin ärsyttävää saada kaikki nämä tuntemattomat puhelut kun samaan aikaan odottaa tärkeää puhelua esimerkiksi asiakkaalta tai mahdolliselta työhaastattelijalta. Myös tällaiset yhtiöt usein piilottavat puhelinnumeronsa, mikä tekee häiriköiden erottamisen toivotuista soittajista erittäin hankalaa.

Onneksi on olemassa pieni jippo, jolla voit selvittää, kuka sinulle soittaa tuntemattomasta tai piilotetusta numerosta. Helpoin tapa? Syötä numeroksi *69. Tämä soittaa numeroon, joka viimeisimpänä on soittanut sinulle huolimatta siitä, onko kyseessä piilotettu numero.

Ratkaisu 2: Jäljitä puhelu

Puhelimen jäljitys on toinen mahdollinen tapa. Näin voi tehdä useimmilla operaattoreilla, ja se on hieman tehokkaampaa kuin 69-koodi. Puhelimen jäljittämiseksi valitse numero 57. Onnistuneesta jäljityksestä kuulet vahvistumerkkiäänen.

Ota ylös puhelun päivämäärä ja aika ja ilmoita poliisille häiritsevästä puhelusta. Lähetä saamasi tiedot suoraan poliisille. Poliisi voi jatkaa ei-toivottujen puhelujen alkuperän jäljitystä. Tämä on hyödyllinen keino silloin kun sinua häiriköidään, sillä virkavalta löytää tekijän helpommin.

Älä käytä tätä keinoa vain yhden anonyymin puhelun jälkeen. Numero on tarkoitettu vain sellaisiin tilanteisiin, kun sinua vainotaan ja häiriköidään.

Haluatko käyttää koodeja 69 tai 57? Kannattaa varautua maksamaan lisämaksuja operaattorille. Varmista myös, että operaattorilla on käytössään nämä palvelut, sillä kaikilla niitä ei ole.

Voiko *67-puheluita estää?

Jos joku henkilö tai yhtiö häiritsee sinua *67-puheluilla, voit estää heidät. Androidissa ja iPhonessa on tähän eri tavat, mutta lopputulos on sama: ei enää anonyymeja roskapuheluita tai ahdistavia väijyjiä, jotka häiritsevät sinua jatkuvilla puheluilla.

Kuinka estää puhelut yksityisistä numeroista Androidilla?

 1. Paina puhelimesi puhelinsovellusta, joka löytyy useimmiten kotinäytön pohjalta
 2. Paina puhelinsovelluksen yläreunassa näkyviä kolmea pistettä
 3. Valitse pudotusvalikosta "Asetukset"
 4. Paina "Estä numerot"
 5. Paina nappia tekstin "Estä tuntemattomia numeroita" vierestä niin, että se muuttuu vihreäksi

Kuinka yksityisiä numeroita estetään iPhonella?

 1. Mene Asetuksiin
 2. Siirry puhelinsovellukseen
 3. Rullaa alas kohtaan 'Puheluiden hiljentäminen ja estetyt yhteystiedot'
 4. Laita päälle toiminto 'Hiljennä tuntemattomat soittajat'

iOS 13:n julkaisun jälkeen myös iPhonella voi helposti estää yksityisiä, ilman soittajan tunnusta näkyviä numeroita.

Kuinka lähettää anonyymi tekstiviesti

Kaikki kerrotut vinkit ovat tietysti hyödyllisiä kun haluaa pisteen ärsyttäville puheluille. Mutta entä jos haluaa vain pilailla ystäviensä kustannuksella? Tai ei halua puhelun vastaanottajan tietävän puhelun tulevan omasta puhelimesta? Moni on kyllästynyt erilaisiin roskapuheluihin, ja tämän takia he usein jättävät vastaamatta anonyymeihin puheluihin.

On onneksi olemassa vielä yksi keino, jos piilotetulla puhelinnumerolla ei pääse eteenpäin: anonyymi tekstiviesti!

Hyödyntäessäsi palveluamme voit lähettää tekstiviestin erittäin helposti. Siirry vain nettisivuillemme, kirjoita viestisi ja valitse haluamasi lähettäjän nimi numeroiden listalta. Muista syöttää maakoodi ennen puhelinnumeroa. Voit lähettää viestin välittömästi tai valita myöhäisemmän ajankohdan. Joka tapauksessa viestisi lähetetään turvallisesti ja täysin anonyymisti.

Lähetä tekstiviesti
Lue lisää tekstiviesteistä